Urejena delovna razmerja

UREJENA DELOVNA RAZMERJA – najboljša pot do večje storilnosti podjetja, znižanja stroškov delovno pravnih sporov ter izognitve globam delovnega inšpektorja. Na tej poti pa  vam stoji ob strani zanesljiv poslovni partner – Vocis pravno svetovanje.

V letu 2010 so delovna in socialna sodišča v Sloveniji prejela v reševanje kar 7351 zadev, v postopku reševanja pa je še 17908 zadev. Največ delovnih sporov je posledica nezakonite odpovedi Pogodbe o zaposlitvi, zato je pravilno postopanje pri sklepanju ali odpovedi Pogodbe o zaposlitvi delodajalcu prihrani nepotrebne stroške. Iz poročila Inšpektorata za delo za leto 2009, ki je bilo pripravljeno v letu 2010 izhaja, da je bilo opravljenih na področju delovnih razmerij  9.965 pregledov in pri tem ugotovljenih kar 6.013 kršitev, na podlagi katerih je bilo izrečenih 5.281 različnih ukrepov.

Morda niste vedeli, da vas ne izročitev pisnega predloga Pogodbe o zaposlitvi delavcu ali ne izročitev fotokopije prijave v socialno in zdravstveno zavarovanje za vsak posamezen primere stane od 700 do 2000 EUR. Ste ob tem podatku pomislili še na druge neizpolnjene obveznosti, za katere vas inšpektor lahko oglobi?

Kaj boste storili, ko bo na vaša vrata potrkal inšpektor za delo? Mi vemo… Pa vi? Z našim sodelovanjem bomo skupaj ugotovili in odpravili morebitne nepravilnosti, ter s tem posledično prihranili vaš dragocen čas, pa tudi denar.

Po našem mnenju so urejena delovna razmerja danes ena od konkurenčnih prednosti podjetij, ki jo lahko s pridom izkoristite. Tako se pri vas ne bo udejanjil rek Poula Sartra, ki pravi:«Izkušnje so najboljša šola, samo šolnina je zelo draga«. Znanje in izkušnje na področju delovnega prava nam omogočajo, da lahko nudimo kakovostne in preverjene rešitve za Vas.

Ne odlašajte, saj se boste lahko že jutri znašli pred problemom, ki vam ga bomo pomagali rešiti. Na vaša vprašanja se bomo z veseljem odzvali preko telefona 041/716-831 ali elektronske pošte: info@vocis.si.

S spoštovanjem,

Lidija Trampuš, univ.dipl.iur.